Reviews

“Mijn wens is dat mensen elkaar begrijpen en samen bouwen aan resultaat.

Daarom begon ik met &toenka

Wat anderen over mij zeggen

“Ze kijkt de kat uit de boom & neemt het voortouw als er iets moet gebeuren.”

Luisteren, kijken en voelen. Ik hoor wat iemand zegt, zie hoe de ander daar op reageert en voel wat dat met mij doet. Als ik er buikpijn van krijg, dan leg ik het op tafel. Ik schroom niet om ongemak openhartig te benoemen en mijn gevoel pontificaal in de groep te gooien. Want dat werkt. Zo check ik of het iets van mij is of ook wordt herkend door mensen in de groep. Dan bepalen we samen of we er iets mee moeten.

“Ze werkt graag met teams & zet graag teams aan het werk. “

Mooier kan mijn dag niet beginnen! Hoe? Nou zo: Een tof draaiend team waar de neuzen dezelfde kant op staan. Waar teamleden elkaar vragen of ze kunnen helpen, actief om feedback wordt gevraagd en helder is wanneer er iets te vieren valt. Ik smul er van!

Oh en nog iets…. Ik werk met teams die zelf aan de slag gaan. Ik stel vragen, ontwar, geef tips, maar het werk, dat doen jullie zelf. Want ik ben geen onderdeel van jullie team. Daarom: ik zet teams graag aan het werk.

“Ze drinkt espresso & thee, liefst tegelijkertijd.”

In de afgelopen 15 jaar werkte ik veel met mannen en was ik de enige die de theepot op tafel zette tijdens een overleg of in de projectkamer. Daarom denken veel van de mensen met wie ik heb gewerkt aan thee als ze aan mij denken. Een dag zonder thee is een dag niet geleefd! Voor de helderheid; een kop espresso kan me niet sterk genoeg zijn. Zo is het ook als ik met teams werk. Veel lol, maar ook vleug stevigheid!


Ik ben Karin Marianne van &toenka

Ik werk dagelijks in projecten. Elke week zie ik dat mensen langs elkaar heen praten en steeds minder van elkaar begrijpen. Bij de start van elk nieuw project of programma zie ik de energie om samen te willen bouwen aan het resultaat. Dat loopt soms gigantisch de soep in. Een aantal redenen waarom dit gebeurt:

  1. elkaar niet begrijpen
  2. langs elkaar heen praten
  3. te veel met zichzelf bezig zijn in plaats van met de groep of het resultaat
  4. niet doorvragen bij onduidelijkheden
  5. veronderstellen dat ze snappen wat de ander zegt

Zo zonde, alsof je allemaal in een andere film zit. Elke dag weer. Ik zie dat er is zo veel meer (tijd)winst te halen valt als je elkaar begrijpt. Weet aan welk eindresultaat je met elkaar bouwt. Met z’n allen in dezelfde film zit. En zo met elkaar een retegoed resultaat kan neerzetten. En dan? Vier het! 🍻


Jij wil meer doen met je team!

Wil je aan de slag? Dan staan hier de mogelijkheden op een rij:

  1. Teamstart aan het begin van je project of programma (ook te gebruiken als teamboost als de boel een oppepper kan gebruiken)
  2. Een creatieve teken heisessie of teamdag met je team
  3. Het voor jou op maat gemaakte teamtraject

Of een vlotte start voor je project door een project start up (PSU).